Πληροφορίες

Ενημερωθείτε για τις πολιτικές της Business Prints σε ό,τι αφορά:

Προδιαγραφές αρχείων προς εκτύπωση – Παραδείγματα

1. Μορφή αρχείων σε .pdf .tiff, σε περίπτωση αρχείων από Corel και για το σωστό κλείσιμο σε μορφή .pdf ακολουθείστε τις οδηγίες:

Για Corel Χ4 και παλαιότερη εδώ Corel Χ5 και νεότερη εδώ

2. Κωδικοποίηση χρωμάτων σε cmyk (για offset συνεκτύπωση) ή και pantone ( για offset αποκλειστική εκτύπωση) επίσεις στα αρχεία σας δεν πρέπει να υπάρχουν spot colors και RGB images.

3. Ανάλυση 300dpi.

4. Ξακρίσματα 3mm σε κάθε πλευρά και σημεία κοπής.Τα σημεία κοπής να είναι registration. Όλα τα στοιχεία της μακέτα σας (γράμματα, φωτογραφίες, σχέδια, λογότυπα) να είναι τοποθετημένα τουλάχιστο 5mm μέσα από τα σημεία κοπής.

5. Σημεία διπλώματος εφόσον το έντυπο σας διπλώνει.

6. Όλες οι γραμματοσειρές και τα στοιχεία της μακέτας σας να είναι outline ή curves, σε καμία περίπτωση δεν ευθυνόμαστε για λάθη που προκύπτουν από την μη τήρηση αυτού του όρου.

7. Για απόλυτη χρωματική ακρίβεια να ζητάτε να τυπωθεί πιστοποιημένο ψηφιακό χρωματικό δοκίμιο, ισχύει μόνο στην περίπτωση αποκλειστικής εκτύπωσης και αυτό γιατί στην συνεκτύπωση δεν μπορεί να υπάρξει πάντα χρωματική ακρίβεια, το ανεκτό περιθώριο σφάλματος στην απόχρωση των χρωμάτων των εντύπων που δεν συνοδεύονται από πιστοποιημένο δοκίμιο ή αφορούν εκτύπωση συνεκτύπωσης είναι το + ή – 10%.

8. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τα παραδείγματα μας (στο κάτω μέρος της σελίδας) για να κλείσετε τις μακέτες σας.

9. Τα αρχεία των μακετών των φυλλαδίων θα πρέπει να μας τα στέλνετε αφού πρώτα “σπάσετε” την κάθε όψη ξεχωριστά, αναγράφοντας στο όνομα των αρχείων side_a και side_b με αυτόν τον τρόπο ο έλεγχος και το κλείσιμο των αρχείων από την πλευρά μας γίνετε ποιό σωστά και ποιό γρήγορα .

10. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι ανωτέρω προδιαγραφές, δεν καλύπτουμε με αντικατάσταση σε περίπτωση κακέκτυπου ή χρωματικού σφάλματος.

Σχετιζόμενες πληροφορίες

Παραδείγματα

Προεκτυπωτικός Έλεγχος & Διορθώσεις

O προεκτυπωτικός έλεγχος που κάνουμε σε κάθε αρχείο πριν σταλεί για εκτύπωση, αφορά στον έλεγχο των ζητούμενων προδιαγραφών.

Ο έλεγχος αυτός διασφαλίζει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος την τελική ποιότητα των εντύπων. Στην περίπτωση που τα αρχεία σας δεν πληρούν κάποια ή κάποιες από τις προδιαγραφές σας ενημερώνουμε με email ή και τηλεφωνικά προκειμένου να κάνετε εσείς ή ο γραφίστας σας τις απαιτούμενες διορθώσεις.

Διορθώσεις

Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία από πλευρά σας να αναλαμβάνετε εσείς τη διόρθωση της μακέτας μπορείτε να την αναθέσετε σε εμάς κατόπιν συνεννόησης. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει μια extra χρέωση.

Ζητήσεις Προσφορών

Εάν δεν βρείτε στους τιμοκαταλόγους μας το είδος του εντύπου που ζητάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα ζήτηση προσφοράς.

Ο χρόνος ανταπόκρισης στην ζήτηση σας μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες ή και 1 ή δύο ημέρες.

Ζήτηση προσφοράς με απλό κείμενο μέσω email ή με αδιευκρίνιστα σημεία και παραλήψεις ή χωρίς στοιχεία ταυτοποίησης αυτού που ζητάει την προσφορά δεν θα ληφθεί υπόψη και θα απορρίπτεται ώς ανακριβείς.

Εγγυήσεις & Πιστοποιημένα Δοκίμια

Όλα τα τυπογραφικά μας προϊόντα παρέχονται με εγγύηση ορθής εκτύπωσης.

Εγγυόμαστε λοιπόν ότι δεν θα λάβετε ποτέ κακέκτυπο από εμάς αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις των προδιαγραφών μας.

Σε περίπτωση που παρ’ όλα αυτά παραλάβατε λανθασμένη εκτύπωση ή κακέκτυπο σας αντικαθιστούμε την εργασίας σας χωρίς δεύτερη σκέψη, άμεσα.

Εξαίρεση αποτελούν όλες οι περιπτώσεις λάθους που οφείλονται στην δημιουργία της μακέτας από εσάς ή τον γραφίστα σας.

Επισπρόσθετα σε ορισμένες περιπτώσεις (όχι στην περίπτωση των συνεκτυπώσεων) θα πρέπει για να εξασφαλίσουμε την απόλυτη ακρίβεια των χρωμάτων της μακέτας σας, να παράγουμε πρίν την εκτύπωση πιστοποιημένα ψηφιακά δοκίμια με επιπλέον κόστος

Τιμοκατάλογοι & Αλλαγές Τιμών

Όλοι οι τιμοκατάλογοι της ιστοσελίδας μας ενημερώνονται αμέσως σε περίπτωση αλλαγής τιμών και για τον λόγω αυτό είναι “ισχυρότεροι” από οποιαδήποτε άλλη τιμή εκτός των γραπτών προσφορών μας, οι οποίες ισχύουν για μια περίοδο 30 ημερών.

Οι παρόντες τιμοκατάλογοι, ως ποιο ενημερωμένοι, αποτελούν και τις οριστικές τιμές ανεξάρτητα από την ενημέρωση που πιθανόν να έχετε λάβει στο παρελθόν από ένα ενημερωτικό newsletter.

Σε περίπτωση αλλαγής της τιμής ενός είδους, ενόσω εκκρεμεί εκτέλεση παραγγελίας σας, η νέα τιμή δεν προσαρμόζεται στην παραγγελία σας.

Ακυρώσεις Παραγγελιών

Ακύρωση παραγγελίας ή αλλαγές στα αρχεία προς εκτύπωση μπορεί να γίνουν, υπό προϋποθέσεις και εφόσον δεν έχει οριστικοποιηθεί, δηλαδή δεν έχει ληφθεί η παραγγελίας σας υπόψη σε συμπαραγωγή που έχει “κλειδώσει” ή έχει ξεκινήσει ήδη η παραγωγή της. Σε αυτή την περίπτωση εάν έχει δοθεί προκαταβολή, επιστρέφεται.

Χρόνοι Παραγωγής & Παράδοσης

Ο χρόνος παραγωγής αναφέρεται σε εργάσιμες ημέρες και ορίζεται από την ημέρα της παραγγελίας* σας μέχρι την ημέρα που η εργασία θα είναι ετοιμοπαράδοτη στην έδρα μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 2-3 εργάσιμες για τις αποκλειστικές εκτυπώσεις ενώ για τις συνεκτυπώσεις ο χρόνος κυμαίνετε από 2 έως 7 εργάσιμες αναλόγως ποσότητας και είδους χαρτιού (αναλυτικός πίνακας στην ενότητα “Διαφημιστικά φυλλάδια” στο τέλος της σελίδας). Για τις ψηφιακές εκτυπώσεις ο χρόνος παραγωγής είναι 24 ώρες εάν δεν υπάρχουν άλλες επεξεργασίες.

Ο χρόνος αποστολής αναφέρεται σε εργάσιμες ημέρες και ορίζεται από την ημέρα που η εργασία σας είναι ετοιμοπαράδοτη στην έδρα μας μέχρι την ημέρα που η εργασία θα αποσταλεί από εμάς. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι +1 εργάσιμη.

Ο χρόνος άφιξης αφορά τον χρόνο από την αποστολή έως ότου εργασία που μας αναθέσατε φτάσει στην πόλη σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι +1 ημέρα για τις πρωτεύουσες νομών + 2 ημέρες για τις υπόλοιπες πόλεις .

Ο χρόνος παράδοσης αφορά τον συνολικό χρόνο μέχρι, η εργασία που μας αναθέσατε, να παραληφθεί από εσάς και σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι δυνατό να καθοριστεί με ακρίβεια λόγω πολλών παραγόντων που μερικοί από αυτούς εξαρτώνται από την δική σας ευθύνη παραλαβής.

*Σημείωση:

Ο χρόνος παραγωγής ή παράδοσης μετράει από την στιγμή της παραγγελίας σας με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα όπως:

1..αναμονή διόρθωσης μακέτας
2..αναμονή διευκρινήσεων σχετικά με την ίδια την παραγγελία.
3..αναμονή κατάθεσης προκαταβολής.
4..οποιαδοίποτε άλλη εκκρεμότητα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος παραγωγής ή παράδοσης ξεκινάει από την στιγμή που η παραγγελία σας δεν έχει καμία εκκρεμότητα.

Σχετιζόμενες πληροφορίες

Αποστολές

Όλες οι αποστολές πραγματοποιούνται εφόσον έχει προηγηθεί η εξόφληση της παραγγελίας σας.

Με την δική μας υπηρεσία μεταφορών.

Με οποιαδοίποτε ταχυμεταφορική (courier) συνεργάζεστε. Κόστος αποστολής: βαρύνει τον παραλήπτη. Άφιξη στον προορισμό: αυθημερόν ή την επομένη.

Mε ραδιοταξί. Κόστος αποστολής: βαρύνει τον παραλήπτη. Άφιξη στον προορισμό: αυθημερόν.

Με μεταφορικές εταιρείες που εσείς συνεργάζεστε. Κόστος αποστολής: βαρύνει τον παραλήπτη. Άφιξη στον προορισμό: μία ή περισσότερες εργάσιμες.

Οι αποστολές με μεταφορικές πραγματοποιούνται δωρεάν μέχρι τα πρακτορεία κάθε μέρα ΔΩΡΕΑΝ (αφορά μόνο τις συνεκτυπώσεις κάρτες και φυλλάδια).

Σχετιζόμενες πληροφορίες

Αντικαταβολές

Αποστολή με αντικαταβολή μπορεί να γίνει μόνο μέσω ACS courier και για παραγγελίες έως 5 κιλά, με επιπλέον της απλής αποστολής, χρέωση αντικαταβολής +5€.

Προκαταβολές

Για νέους πελάτες και για παραγγελίες με αξία:

  • έως 100 € πλήρη εξόφληση
  • από 101€ έως 700 € προκαταβολή 40%
  • από 701€ έως 1500€ προκαταβολή 50%
  • από 1500€ και άνω προκαταβολή 60%

Για τακτικούς πελάτες (τουλάχιστο 2-3 παραγγελίες τον μήνα) και για παραγγελίες με αξία :

  • έως 300€ δεν απαιτείται προκαταβολή
  • από 301€ έως 700€ προκαταβολή 30%
  • από 701€ έως 3000€ προκαταβολή 50%
  • από 3001€ και άνω προκαταβολή 60%

Διευκρίνηση:

Για να ισχύει η παραγγελία σας θα πρέπει να έχουμε λάβει την προκαταβολή είτε με μετρητά στην έδρα μας είτε με τραπεζική κατάθεση.

Σχετιζόμενες πληροφορίες

Πληρωμές

Η εξόφληση της παραγγελίας σας μπορεί να πραγματοποιηθεί με :

μετρητά κατά την παραλλαβή.
με αντικαταβολή για αποστολές έως 5 κιλά και μόνο μέσω της ACS.
με τραπεζική κατάθεση ή έμβασμα.
Οι παραγγελίες σας θα πρέπει να εξοφλούνται κατά την παραλαβή τους απο την έδρα μας μετρητοίς εφόσον το ποσό δεν υπερβαίνει τα 500€ εαν όμως το ποσό είναι μεγαλύτερο θα πρέπει να εξοφληθεί με τραπεζική κατάθεση (με βάση τον Ν.4172/2013).

Στην περίπτωση αποστολής θα πρέπει να έχει προηγηθεί εξόφληση με τραπεζική κατάθεση.

Αριθμός λογαριασμού όψεως Εθνικής τράπεζας: 137/00898938 IBAN: GR1501101370000013700898938 δικαιούχος: VOTSALO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

Στις τραπεζικές καταθέσεις να αναγράφετε στην αιτιολογία τον αριθμό της παραγγελία σας ο οποίος βρίσκεται στο email επιβεβαίωσης παραγγελίας που θα λάβετε από εμάς και την επωνυμία σύμφωνα με αυτήν της παραγγελίας σας.

Έαν η κατάθεση σας έγινε με έμβασμα από άλλη τράπεζα θα πρέπει να μας αποστείλετε το καταθετήριο με email ή με fax.

Παρακαλούμε να τηρήσετε την παραπάνω διαδικασία, προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση στην παραγγελία σας και την αποστολή της.

Σχετιζόμενες πληροφορίες

Εμβάσματα

Έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε έμβασμα από την τράπεζα που σας εξυπηρετεί ή συνεργάζεστε, στον λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ τράπεζας. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να χρεωθείτε με έξοδα εμβάσματος από την τράπεζα σας.

Στα εμβάσματα να αναγράφετε στην αιτιολογία τον αριθμό της παραγγελία σας ο οποίος βρίσκεται στο email επιβεβαίωσης παραγγελίας που θα λάβετε από εμάς και την επωνυμία σύμφωνα με αυτήν της παραγγελίας σας.

Εάν η κατάθεση σας έγινε με έμβασμα από άλλη τράπεζα θα πρέπει να μας αποστείλετε το καταθετήριο με email ή με fax.

Αριθμός λογαριασμού όψεως Εθνικής τράπεζας: 137/00898938 IBAN: GR1501101370000013700898938 δικαιούχος: VOTSALO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

Ειδοποιήσεις

Μόλις η εργασία σας προωθηθεί για εκτύπωση θα λάβετε email με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την παραγγελία και τους χρόνους παραγωγής, αποστολής και άφιξης (στην περίπτωση που έχτετε ζητήση αποστολή) καθώς και ένα αντίγραφο του τιμολογίου που θα εκδόσουμε με τα στοιχεία της μεταφορικής (στην περίπτωση αποστολής).

Τέλος την ημέρα που η εργασία σας θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμη προς παράδοση θα ειδοποιηθείτε με email ή και τηλεφωνικά.

Ποιοτικοί Έλεγχοι

Έχοντας ως πρωταχρικό στόχο την εξασφάλιση της τελικής ποιότητας των εντύπων σας, πραγματοποιούμε έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την παραλαβή της μακέτας έως και τον δειγματοληπτικό έλεγχο μετά την εκτύπωση , αποσυσκευάζοντας τα έντυπα και καταγράφοντας τυχόν ατέλειες ή σφάλματα.

Σχετιζόμενες πληροφορίες

Κακέκτυπα & Αντικαταστάσεις

Εάν λάβετε λανθασμένη εκτύπωση ή κακέκτυπο με δική μας υπαιτιότητα προχωράμε σε επανεκτύπωση της παραγγελία σας, χωρίς καμία χρέωση.

Εάν το λάθος οφείλετε σε υπαιτιότητα δική σας ή του γραφίστα σας δεν γίνετε αντικατάσταση.

Η διαδικασία αντικατάστασης γίνετε ώς εξής: θα πρέπει να μας επιστρέψετε τα έντυπα με δελτίο αποστολής και δική μας χρέωση για την αποστολή τους, προσοχή όμως: η μεταφορά αυτή θα γίνει με δική μας μεταφορική την οποία θα καλέσουμε εμείς.

Στο δελτίο αποστολής θα πρέπει να πρέπει να αναγράφεται ως σκοπός διακίνησης “επιστροφή”.

Πότε ένα έντυπο θεωρείτε κακέκτυπο;

1..όταν η απόκλιση από την ζητούμενη διάσταση είναι μεγαλύτερη από 4 χιλιοστά από μια πλευρά.

2..όταν η χρωματική απόκλιση είναι μεγαλύτερη από 10% σε σχέση με το αρχείο εκτύπωσης.

3..όταν έχει διπλωθεί με αστοχία μεγαλύτερη από 1 χιλιοστό.

4..όταν φέρει σημάδια ή σκουπίδι από τον τσίγκο

5..όταν τα έντυπα είναι κομμένα στραβά

6..όταν η οποιαδήποτε μετεκτυπωτική εργασία (πλαστικοποίηση, περφορέ, τρύπες, πικμάνσεις, κτλ.) δεν έχουν γίνει σωστά.

Σχετιζόμενες πληροφορίες